ŠK ATÓM Levice

Ivana Kuriačková zvíťazila v Samarkande
Utorok, 13 Jún 2023 19:42

     V uzbeckom Samarkande dňa 10.6.2023  sa triatlonisti  zišli na kontinentálnych pretekoch ázijského pohára v olympijskom triatlone.

 

 

 

 

    Slovensko reprezentovali  dvaja triatlonisti, Levičanka Ivana Kuriačková ŠK Atóm Levice a olympionik  Richard Varga z Triax Bratislava. Plávanie na 1500m prebiehalo vo vode 25 stupňov teplej a vzduch dosahoval  36 stupňov. Ženy odštartovali o 4:00 hod  nášho času ráno. Už od skoku do vody sa Ivana dostala na čelo plaveckej časti. Vybiehala prvá z vody, na čele sa vytvorila skupinka štyroch žien, z nich tri spolupracovali a počas 40km cyklistiky v silnom vetre si vytvorili dostatočný náskok pred ostatnou skupinou. Pretekárka Chile zaostala počas 10km behu a Rakúšanka na Ivanu nestačila. V závere Ivana dokázala zrýchliť  a s prehľadom zvíťazila. Muži štartovali  po dobehnutí žien do cieľa. Richard Varga skúsený olympionik  si počínal výborne a do cieľa dobehol na 2. mieste. Slovensko sa stalo najúspešnejšou krajinou, keď na pódiu stáli dvaja Slováci,  prvá žena a druhý muž.

Organizátori podujatia pripravili krásne dekorovanie víťazov. Naša víťazka pri znení hymny našej krajiny mala slzy na krajíčku.
                                                                                                                        

V histórii Slovenska sa prvý krát Slováci ocitli na pretekoch triatlonu v Chile toho roku, keď stáli spoločne na druhej priečke Ivana Kuriačková a Richard Varga.

 

 

 
 
 

 

 
Copyright © 2009-2018 ŠK ATÓM Levice. Všetky práva vyhradené.